» Evangelisatie » Zendertjes 2018
Zendertjes dinsdagochtend 19 juli 2016

Verwerking Bijbelverhaal
Zendertjes dinsdagochtend 19 juli 2016
Vochtend waren aanwezig: Erika, Marianne, Elina, Nienke, Janine en Marjolein. We zijn met elkaar begonnen in 'de Ark' door een zegen over deze ochtend te vragen. We vertelden de kinderen over de voetwassing uit Johannes 13: 1-15. We hebben dat eerst met elkaar uit de Bijbel gelezen.
Deze ochtend waren er 6 kinderen aanwezig: Gerdiene, Jennifer, Anne, Shanya, Jaylin en Naomi. We gingen eerst met elkaar zingen en daarna vertelde Erika het Bijbelverhaal over de voetwassing door de Heere Jezus.
Om het met een voorbeeld duidelijk te maken vroeg Erika iemand naar voren. Shanya wilde haar voeten wel vies laten maken. Vervolgens moesten ze ook weer schoon gewassen worden. Verschillende kinderen wilde dat wel doen. Anne mocht met water en een doek de voeten van Shanya weer schoon wassen. Daarna gingen we met elkaar 'aan tafel' en vertelde Erika het Bijbelverhaal. Een verhaal waarin de liefde van de Heere Jezus zichtbaar werd. Niemand nam de moeite om elkaars voeten te wassen, voordat de discipelen en de Heere Jezus gingen eten. Een werkje die in die tijd door een slaaf werd uitgevoerd. Toen stond de Heere Jezus op en ging de voeten van alle discipelen wassen.
We kunnen hiervan leren dat wij de ander moeten helpen, dienend bezig zijn. Er zijn voor die ander.
Erika vroeg aan de kinderen of ze wel eens iets moeten doen wat ze niet leuk vinden. De kinderen antwoordden: kippenhok schoonmaken of de hond uitlaten. Door dit te doen, helpen we een ander en daar word de ander blij van.
Daarna maakten we een slinger met een boekje maken om nog eens aan dit Bijbelverhaal terug te denken.

Boekje met stripverhaal

datum en tijdstip 16-06-2019 om 18:30