Zendertjes 31 juli 2015 Zendertjes 31 juli 2015
Vandaag was de laatste ochtend op de camping. Vandaag gingen we zingen, spelletjes doen en pannenkoeken eten...

We begonnen vanochtend met allemaal bouwvakkers in 'het sloepje'. We hadden grote bouwvakkers en kleine bouwvakkers, met bouwhelmen op. De grote bouwvakkers gingen de kleine bouwvakkers helpen met bouwen. Het team van grote bouwvakkers waren: Janine, Sandra, Marleen, Marjolein, Britt en Annika.
We begonnen vandaag met zingen en bespraken de Bijbelverhalen die we gehoord hadden de afgelopen 3 weken. De architekt is God. Hij maakte deze wereld. God was ook 'de timmerman' en de 'de schilder'. Hij maakt ons leven mooi en geeft kleur aan ons leven.

De kinderen gingen vandaag zelf aan de slag met bouwen. Eerst maakten ze een bouwtekening, daarna gingen ze uitrekenen hoeveel geld het huis waard was. We gingen stenen uitzoeken. De kinderen mochten cake versieren, welke cake zag er het mooiste uit? De kinderen konden stickertjes verdienen bij elke opdracht en uiteindelijk had elke groep een winnaar. Zij mochten een cadeautje uitzoeken. Omdat alle kinderen zo goed gebouwd hadden, kregen alle kinderen een oorkonde met 'de beste bouwer'.
Na een ochtend 'hard werken', was het schafttijd op de bouwplaats. Er werden pannenkoeken gebracht. 3 Pannenkoekenbakkers waren bereid om ze voor ons te bakken en te komen brengen. We hebben er heerlijk van gegeten!
Na een knuffel van de meiden, gingen we weer huiswaarts. Zo'n laatste ochtend is het afscheid nemen dan altijd wel een beetje jammer, maar gelukkig hoopten ze allemaal 'tot volgend jaar'!

Groetjes,
Marjolein van Randwijk