» Evangelisatie » Zendertjes 2018
Zendertjes 28 juli 2015 Zendertjes 28 juli 2015

Op een regenachtige en grijze dinsdagochtend gingen wij het bij de zendertjes hebben over Diegene die kleur brengt in je leven.Met het doorknippen van een lint werd de ochtend officieel geopend. Daarna gingen we zingen. Het themalied dat elke keer gezongen wordt, gaat steeds beter en vandaag waren er drie meisjes die op het podium durfden om de gebaren mee te doen. We luisterden naar het verhaal van de gewonde man en de barmhartige Samaritaan. Voor de gewonde man zag alles er donker uit, maar toen kwam er iemand die weer kleur bracht in zijn leven. De Samaritaan was met innerlijke ontferming bewogen en zorgde voor de gewonde man. Wij leerden dat Jezus wil dat je voor je naaste zorgt en zo ook kleur brengt in iemands leven. Het knutselwerkje was een stripverhaal van het verhaal, deze werd eerst natuurlijk mooi ingekleurd met stiften. Toen werd het tot een lantaarntje gevouwen en het lichtje dat erin ging, zorgde dat de kleuren nog beter te zien waren. Het was weer een gezellige ochtend en er was al iemand die zei dat het zo jammer was dat er nog maar één ochtend zou zijn voor het weer afgelopen is voor dit jaar.

Sandra Eikelenboom

Het Themalied met gebaren oefenen