zaterdag 22 maart 2014

Urk zingt in IJsselstein

Locatie: 
 Grote kerk van IJsselstein
Tijdstip: 
 19:30 u

Urk zingt in IJsselstein

Het christelijk mannenkoor “Eiland Urk” komt op zaterdag 22 maart in de Grote kerk van IJsselstein zingen. Het concert begint om 19.30 uur
Gerrit Schinkel dirigeert het Urker koor. Hendrik van Veen begeleidt koor en samenzang. Gerwin van der Plaats speelt op de piano. Het appelwoord is door C. van Breugem, werkzaam bij Woord en Daad. De algehele leiding is in handen van ds. T.J. Korten (Lopikerkapel)
De toegang  is € 7,50 (volw.); € 5.00 (kind); € 25,00 (gezin) De kerkdeuren zijn open om 18.45. Jong en oud zijn van harte welkom.

Info over het koor, zie http://www.eilandurk.nl/


Eiland Urk
Christelijk Mannenkoor "Eiland Urk" telt inmiddels zo'n honderdtal leden die elke zaterdagavond naar hartenlust repeteren te Urk. Door dit grote aantal zangers behoort het koor tot één van de grootste van Urk. Dit komt mede door het enthousiasme waarop dirigent Gerrit Schinkel het koor begeleid.  

Het doel van de vereniging is het ten gehore brengen van Christelijke liederen dat zij proberen te bereiken door het houden van repetities, het geven van en meewerken aan uitvoeringen en concerten en het organiseren van overige activiteiten. Het repertoire van het koor bestaat uit Psalmen, Gezangen, en Geestelijke liederen in overeenstemming met de grondslag van de vereniging. De meeste liederen worden door Gerrit Schinkel zelf bewerkt. Het koor zingt de liederen veelal driestemmig en soms vierstemmig. Het optreden gebeurt in traditionele Urker klederdracht.


Woord en Daad
Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen armoede, vanuit Bijbels perspectief. Het werk van Woord en Daad betreft vier aspecten:
 

 • Armoedebestrijding: 
  In Afrika, Azië en Midden- en Zuid-Amerika samen met onze partnerorganisaties armoede aanpakken. Woord en Daad heeft vier programma’s: Onderwijs; Beroepsonderwijs,–training en Arbeidsbemiddeling; (Agri-) Bedrijfsontwikkeling; en Basisvoorzieningen (gezondheidszorg; sinds 2013 in afbouw; water, sanitatie en hygiëne en voedselzekerheid). Daarnaast is Woord en Daad actief in noodhulp.
 • Bewustwording: 
  In Nederland samen met onze achterban en partners overzee nadenken over vragen rond armoede en rijkdom.
 • Maatschappijopbouw in het Zuiden: 
  Woord en Daad werkt samen met haar partners aan een stevige maatschappelijke inbedding van het werk. Dat maakt dat het werk een brede uitstraling en uitgebreid effect krijgt.
 • Beleidsbeïnvloeding: 
  In Nederland en Europa en met onze partners overzee, samen met anderen, opkomen voor de belangen van de allerarmsten. Zo nodig vragen we aandacht voor de positie van de allerarmsten bij politiek, pers en bedrijfsleven.
 
Parkeeradvies

Parkeeradvies bezoekers van Koor- en samenzangavond Woord&Daad  m.m.w. van Christelijk mannenkoor “Eiland Urk” op D.V. zaterdag 22 maart 2014.
In IJsselstein geld voor de binnenstad en de schil betaald parkeren. Voor de bewoners van dit gebied zijn zones aangegeven, hier mogen bezoekers, binnen de reguleringstijden, niet parkeren!
Voor gratis parkeren  (vanaf 19.00 uur, daarvoor geld betaald parkeren  € 1.40 p/u): P3, Podiumweg (TomTom: Podiumweg 1, 3401 BL), daarna 500 m naar NH-Kerk aan het Kronenburgplantsoen 2, nabij P2;
Parkeren in de parkeergarages:
1e Parkeergarage Eiteren : P2, (TomTom: Eiteren 13, 3401 PS) (doorrijhoogte 2.00 m) de parkeergarage is nabij de kerk gelegen.  Tarief € 1,25 p/u.
2e Parkeergarage Overtoom: P1, (TomTom: Overtoom 2 3401 BK)  (doorrijhoogte 1.80 m) ), daarna 350 m naar NH-Kerk aan het Kronenburgplantsoen 2, nabij P2 . Tarief € 1,25 p/u.
 
 
 
 Zie ook www.parkeerservice.nl/ijsselstein

terug