Maandbericht Lieke & Magno Maandbericht Lieke & Magno
September 2022

We willen u, jullie allereerst hartelijk danken voor uw gebeden en uw steun! Lieke heeft nog wel pijnklachten in haar nek en schouders, maar het gaat langzaamaan iets beter. Ze moet nog rustig aan doen, en vooral geduld hebben. Nog steeds gaat ze drie dagen in de week naar de fysio, en slikt medicijnen, maar het is de bedoeling te proberen om dat langzaam aan af te bouwen. 
Wel heeft Lieke weer wat werkzaamheden in Borel op mogen pakken, op kantoor en ook met vrijwilligers. De DTS (Discipelschap Training School) is in juli afgerond, met een diploma-uitreiking aan de vier leerlingen die geslaagd zijn, van wie er waarschijnlijk volgend jaar twee terugkomen naar Borel om fulltime bij ons te dienen als zendeling. Het is mooi om te zien dat de Heere dit verlangen in hun harten werkt. Zijn werk gaat door en Hij zorgt voor nieuwe arbeiders, ook hier in Borel.

De volgende DTS staat op de planning in juli 2023. Tot die tijd zijn we af en toe ook bezig met de voorbereiding van het team en de training. Deze maand september is er een training van Jeugd met een Opdracht (JmeO) Brazilië in Sao Paulo, waar Lieke ook een paar dagen naartoe zal gaan.
In juli hebben we Sanne van der Smit op bezoek gehad. Dat was erg gezellig was en ook bijzonder, omdat zij de eerste vrijwilliger uit Noordeloos was! Zij heeft een stukje geschreven over haar ervaring! De mensen in Borel zijn erg dankbaar voor haar dienende hart en de tijd en liefde waarmee zij geholpen heeft bij de projecten en relaties heeft opgebouwd met de kids, jongeren en andere vrijwilligers hier!

Afgelopen weekend hebben we in Borel bezoek gehad van twee dominees uit Oeganda. Zij gaan hier in Brazilië bij een andere basis van JmeO een leiderschapstraining volgen. Zij ontvangen in Oeganda al een aantal jaren teams van JmeO, om samen in de vluchtelingenkampen in Oeganda te helpen.

Met Pérola en Nina gaat het gelukkig ook goed. Lieke gaat een paar weken invallen als juf bij de Nederlandse school, leuk om ook weer extra bezig te zijn met de Nederlandse taal en cultuur, en zo ook weer andere gezinnen hier in Rio te leren kennen.

Een hartelijke groet van ons uit Rio en allen Gods zegen toegewenst,
Magno, Lieke en de kids


 
terug