Maandbericht Lieke & Magno Maandbericht Lieke & Magno
Oktober 2022

Vorige week vond de training plaats van Jeugd met een Opdracht (JmeO) waar Lieke naartoe is geweest. Na meer dan twee jaar was dit weer de eerste keer dat er een normale bijeenkomst werd georganiseerd, in plaats van online. Deze training was bestemd voor iedereen van JmeO in Brazilië die met de Discipelschap Training School werkt, DTS-leiders en leiders van de vele basissen in Brazilië. In totaal waren er ongeveer 200 mensen, tussen de 17 en 70 jaar. Het thema was: De liefde die de wereld zal veranderen, (naar aanleiding van 2 Thessalonicenzen. 3:5 – ‘En de Heere moge uw harten richten op de liefde van God en op de volharding van Christus’).

De vier dagen durende workshop was in São Paulo. Lieke heeft daar de basis van Borel vertegenwoordigd, samen met nog iemand hier vandaan. São Paulo ligt op ongeveer zes uur reizen met de bus vanaf Rio. De locatie van de workshop was mooi, buiten de stad, in de natuur, maar het was wel een stuk kouder dan hier in Rio. We werden geïnspireerd en mochten leren van verschillende sprekers: dominees en leiders van JmeO-Brazilië, met hun bijzondere getuigenissen vanuit de zending (wereldwijd), van de oudere generatie en de jongere.

Er werd onder andere gesproken over wat het betekent om deel te zijn van de familie, het lichaam van Christus; over Gods liefde, wat zo in contrast staat met de liefde die de wereld zoekt. Over het geloof dat het middel is om lief te hebben; door het geloof komen we en blijven we in de liefde. Over onze gehoorzaamheid als antwoord op Gods liefde; over de uitdagingen waarmee de jonge generatie wordt geconfronteerd (digitaal); over moe zijn en rust zoeken; over het overdragen van leiderschap van de oudere generatie op de jongere; over discipelschap, en over het onderwijsprogramma van de DTS. Deze studies werden afgewisseld met momenten verzorgd door werkgroepen en door lofzang en aanbidding.
Het was bijzonder om zo weer anderen te ontmoeten, oude vrienden, en nieuwe mensen, allemaal met eenzelfde missie: God kennen en Hem bekend maken.

Dank voor uw steun en voor uw gebeden. 

Een hartelijke groet vanuit Rio en Gods zegen toegewenst,
Lieke, Magno en de kids.
 
 
Maandbericht Lieke & Magno Maandbericht Lieke & Magno
September 2022

We willen u, jullie allereerst hartelijk danken voor uw gebeden en uw steun! Lieke heeft nog wel pijnklachten in haar nek en schouders, maar het gaat langzaamaan iets beter. Ze moet nog rustig aan doen, en vooral geduld hebben. Nog steeds gaat ze drie dagen in de week naar de fysio, en slikt medicijnen, maar het is de bedoeling te proberen om dat langzaam aan af te bouwen. 
Wel heeft Lieke weer wat werkzaamheden in Borel op mogen pakken, op kantoor en ook met vrijwilligers. De DTS (Discipelschap Training School) is in juli afgerond, met een diploma-uitreiking aan de vier leerlingen die geslaagd zijn, van wie er waarschijnlijk volgend jaar twee terugkomen naar Borel om fulltime bij ons te dienen als zendeling. Het is mooi om te zien dat de Heere dit verlangen in hun harten werkt. Zijn werk gaat door en Hij zorgt voor nieuwe arbeiders, ook hier in Borel.

De volgende DTS staat op de planning in juli 2023. Tot die tijd zijn we af en toe ook bezig met de voorbereiding van het team en de training. Deze maand september is er een training van Jeugd met een Opdracht (JmeO) Brazilië in Sao Paulo, waar Lieke ook een paar dagen naartoe zal gaan.
In juli hebben we Sanne van der Smit op bezoek gehad. Dat was erg gezellig was en ook bijzonder, omdat zij de eerste vrijwilliger uit Noordeloos was! Zij heeft een stukje geschreven over haar ervaring! De mensen in Borel zijn erg dankbaar voor haar dienende hart en de tijd en liefde waarmee zij geholpen heeft bij de projecten en relaties heeft opgebouwd met de kids, jongeren en andere vrijwilligers hier!

Afgelopen weekend hebben we in Borel bezoek gehad van twee dominees uit Oeganda. Zij gaan hier in Brazilië bij een andere basis van JmeO een leiderschapstraining volgen. Zij ontvangen in Oeganda al een aantal jaren teams van JmeO, om samen in de vluchtelingenkampen in Oeganda te helpen.

Met Pérola en Nina gaat het gelukkig ook goed. Lieke gaat een paar weken invallen als juf bij de Nederlandse school, leuk om ook weer extra bezig te zijn met de Nederlandse taal en cultuur, en zo ook weer andere gezinnen hier in Rio te leren kennen.

Een hartelijke groet van ons uit Rio en allen Gods zegen toegewenst,
Magno, Lieke en de kids


 
 
Lieke van Genderen en Magno Lieke van Genderen en Magno

Dinsdag 23 oktober was er een gemeente avond over het werk van Lieke en Magno in de sloppenwijken van Rio de Janeiro.


Klik op 'lees meer >>' om de foto's te zien

Daarna weer op 'terug', onderaan de pagina, om weer op deze pagina te komen
 

Meer info: http://liekeinrio.blogspot.nl/

lees meer »
 
Maatschappelijke stage Maatschappelijke stage

Als kerk hebben we ook diverse mogelijkheden voor maatschappelijke stages voor scholieren op het voortgezet onderwijs.

Bijvoorbeeld helpen met de  rommelmarkt, kerkelijkerf- verven, parkeerplaats bijhouden, creche en noem maar op.
Contactpersoon maatschappelijke stage: Leo Oosterom

scriba@hervormdlopikerkapel.nl

 
De Bazuin De Bazuin

Door te abonneren op het kerkblad "De Bazuin" blijft u op de hoogte van het laatste nieuws van een aantal hervormde gemeenten uit de regio.

De diakenen kunnen u hier meer over vertellen.

 
Oud papier Oud papier

Elke 2e zaterdag van de maand wordt er oud papier opgehaald. Vanaf 2014 heeft de gemeente voor ieder huisadres een papier container geleverd. Achter op de vuilniswagen staan vrijwilligers.
De opbrengst wordt verdeeld tussen de kerken en verenigingen.

Vrijwilligers, die ook willen meehelpen, kunnen zich melden bij de kerkrentmeesters