Maandbericht Lieke & Magno Maandbericht Lieke & Magno
Oktober 2022

Vorige week vond de training plaats van Jeugd met een Opdracht (JmeO) waar Lieke naartoe is geweest. Na meer dan twee jaar was dit weer de eerste keer dat er een normale bijeenkomst werd georganiseerd, in plaats van online. Deze training was bestemd voor iedereen van JmeO in Brazilië die met de Discipelschap Training School werkt, DTS-leiders en leiders van de vele basissen in Brazilië. In totaal waren er ongeveer 200 mensen, tussen de 17 en 70 jaar. Het thema was: De liefde die de wereld zal veranderen, (naar aanleiding van 2 Thessalonicenzen. 3:5 – ‘En de Heere moge uw harten richten op de liefde van God en op de volharding van Christus’).

De vier dagen durende workshop was in São Paulo. Lieke heeft daar de basis van Borel vertegenwoordigd, samen met nog iemand hier vandaan. São Paulo ligt op ongeveer zes uur reizen met de bus vanaf Rio. De locatie van de workshop was mooi, buiten de stad, in de natuur, maar het was wel een stuk kouder dan hier in Rio. We werden geïnspireerd en mochten leren van verschillende sprekers: dominees en leiders van JmeO-Brazilië, met hun bijzondere getuigenissen vanuit de zending (wereldwijd), van de oudere generatie en de jongere.

Er werd onder andere gesproken over wat het betekent om deel te zijn van de familie, het lichaam van Christus; over Gods liefde, wat zo in contrast staat met de liefde die de wereld zoekt. Over het geloof dat het middel is om lief te hebben; door het geloof komen we en blijven we in de liefde. Over onze gehoorzaamheid als antwoord op Gods liefde; over de uitdagingen waarmee de jonge generatie wordt geconfronteerd (digitaal); over moe zijn en rust zoeken; over het overdragen van leiderschap van de oudere generatie op de jongere; over discipelschap, en over het onderwijsprogramma van de DTS. Deze studies werden afgewisseld met momenten verzorgd door werkgroepen en door lofzang en aanbidding.
Het was bijzonder om zo weer anderen te ontmoeten, oude vrienden, en nieuwe mensen, allemaal met eenzelfde missie: God kennen en Hem bekend maken.

Dank voor uw steun en voor uw gebeden. 

Een hartelijke groet vanuit Rio en Gods zegen toegewenst,
Lieke, Magno en de kids.
 
terug