Dinsdag 5 augustus 2014 Dinsdag 5 augustus 2014
Vandaag waren er 16 kinderen naar de zendertjes gekomen. Net als anders werd er gestart met het thema lied, sommige kinderen kunnen het al goed meezingen.
Daarna zongen we nog twee andere liedjes. Als inleiding op het verhaal deden we een spelletje. Er werd steeds gezegd: Ga eens staan als; - je vandaag slippers aan hebt, -als je een bril hebt, -als je een boterham met hagelslag op hebt. Dit leek heel raar, maar de kinderen luisterden wel naar wat er van ze gevraagd werd. Daar ging het verhaal ook over; Ookal lijkt het gek, het is het beste om te doen wat Jezus van je vraagt.
Petrus had de hele nacht gevist en niks gevangen. Nu lagen ze met hun vissersboten in de haven van Genessaret. Jezus had ’s ochtends de menigte toegesproken vanaf zijn boot. Nu zei Jezus tegen Petrus dat hij moest gaan vissen..

Petrus vond dit wat vreemd, iedere visser weet dat je overdag niks vangt, maar omdat Jezus het vraagt, vaart hij toch uit, en gooit zijn netten uit.

Er gebeurt iets bijzonders; De netten van Petrus komen vol vis. Jacobus en Johannes moeten zelfs te hulp komen. De leerlingen leren van deze wonderbaarlijke visvangst dat ze goed moeten luisteren en doen wat de Heere van ze vraagt. Dit geldt natuurlijk nog steeds voor ons allemaal.

Het bijbehorende knutselwerkje vertelt het verhaal, op de ene stand zie je de maan en een leeg net, maar als je de bovenste cirkel draait, zie je de zon en een vol visnet.

datum en tijdstip 25-08-2019 om 18:30

datum en tijdstip 25-08-2019 om 9:30