PKN
  » Evangelisatie » Zendertjes 2019 
Hervormde gemeente te Lopikerkapel
Dinsdag 5 augustus 2014 Dinsdag 5 augustus 2014
Vandaag waren er 16 kinderen naar de zendertjes gekomen. Net als anders werd er gestart met het thema lied, sommige kinderen kunnen het al goed meezingen.
Daarna zongen we nog twee andere liedjes. Als inleiding op het verhaal deden we een spelletje. Er werd steeds gezegd: Ga eens staan als; - je vandaag slippers aan hebt, -als je een bril hebt, -als je een boterham met hagelslag op hebt. Dit leek heel raar, maar de kinderen luisterden wel naar wat er van ze gevraagd werd. Daar ging het verhaal ook over; Ookal lijkt het gek, het is het beste om te doen wat Jezus van je vraagt.
Petrus had de hele nacht gevist en niks gevangen. Nu lagen ze met hun vissersboten in de haven van Genessaret. Jezus had ’s ochtends de menigte toegesproken vanaf zijn boot. Nu zei Jezus tegen Petrus dat hij moest gaan vissen..
 
 


Petrus vond dit wat vreemd, iedere visser weet dat je overdag niks vangt, maar omdat Jezus het vraagt, vaart hij toch uit, en gooit zijn netten uit.
 
 Er gebeurt iets bijzonders; De netten van Petrus komen vol vis. Jacobus en Johannes moeten zelfs te hulp komen. De leerlingen leren van deze wonderbaarlijke visvangst dat ze goed moeten luisteren en doen wat de Heere van ze vraagt. Dit geldt natuurlijk nog steeds voor ons allemaal.
 Het bijbehorende knutselwerkje vertelt het verhaal, op de ene stand zie je de maan en een leeg net, maar als je de bovenste cirkel draait, zie je de zon en een vol visnet.
terug
 
 
 
 

Avonddienst
datum en tijdstip 05-04-2020 om 18:30
meer details

Morgendienst
datum en tijdstip 05-04-2020 om 9:30
meer details

 
*NIEUW* Coronavirus (COVID-19) maatregelen
Klik hier voor meer informatie meer
 
Verkoopdata Collectemunten
Klik hier voor meer informatie. meer
 
Kerkdienst beluisteren
De laatste 16 kerkdiensten zijn te beluisteren, of te downloaden op mp3 formaat via kerkomroep Nederland.
 
Preekrooster
Wie preekt er a.s. zondag? klik hier
 
Maatschappelijke stage?
Klik hier voor meer informatie!
 
Uitnodiging jongeren bijbelkring
Klik hier voor meer informatie meer
 
Naar startpagina
Klik hier voor: adres, wat geloven wij, etc.
 
Catechisatie
Klik hier voor meer informatie over de catechisatie meer
 
Kerstworkshop 2019
Klik hier voor de kerstworkshop 2019! meer
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.