*NIEUW OKTOBER* Coronavirus (COVID-19) maatregelen *NIEUW OKTOBER* Coronavirus (COVID-19) maatregelen
Coronavirus (COVID-19) maatregelen
Versie 14 oktober 2020

Diensten in de coronatijd vanaf 14 oktober 2020.
De erediensten kunnen bezocht worden door maximaal 30 - 35 bezoekers. Als u, eventueel
met het gezin, aanwezig wilt zijn in een van de diensten kunt u zich hiervoor aanmelden. U kunt
zich dan tot uiterlijk de donderdag 20:00 uur voorafgaande aan de zondagsdienst aanmelden via:  Aanmelden@hervormdlopikerkapel.nl. Geef hierbij aan of u de ochtenddienst en/of avonddienst wenst te bij te wonen. In volgorde van aanmeldingen ontvangt u een bevestiging welke kerkdienst (ochtend of avonddienst) u kunt bezoeken met daarbij vermeld het aantal personen.
U kunt geen kerkdienst bezoeken zonder dat u een bevestiging heeft ontvangen. Beschikt u niet over email, dan kunt u zich aanmelden bij Marijn Oosterwijk, telefoonnummer: 06-48918506.

Dienstregels
  • Gebruik van mondkapjes is nu nog niet verplicht omdat de 1,5 meter maatregel kan worden gehandhaafd tijdens de dienst;
  • Bij binnenkomst wordt u ontvangen door de koster en zal een aantal controlevragen worden gesteld over uw gezondheid. Daarna dient iedere bezoeker zijn/haar handen te ontsmetten met desinfecterende gel die in de hal aanwezig is.
  • Vervolgens wordt u door de coördinator een zitplaats aangewezen waar u plaats kunt nemen. Hier dient u tijdens de gehele dienst te blijven zitten. Ook gezinnen en/of huisgenoten dienen zich aan de aangewezen zitplaatsen te houden. De coördinator heeft een vaste zitplaats in het midden van de 1e bank van het koor (dicht bij de ingang).
  • Tijdens de dienst zingt (ingetogen) alleen de kerkenraad, u als bezoeker niet. Alleen bij de Psalm voor de preek mag de gemeente ingetogen meezingen.
  • Na afloop van de dienst wordt aangegeven in welke volgorde de bezoekers naar buiten gaan.
  • Bij de uitgang zijn de collectezakken zichtbaar opgehangen. Verlaat na afloop van de dienst ook meteen het kerkplein en houdt u hierbij aan de 1,5 meter afstand.
Voor alle bezoekers gelden de richtlijnen van het RIVM: u houdt minimaal 1,5 meter afstand. Bij gezondheidsklachten blijft u thuis, bij koorts en hoesten blijft het hele gezin thuis. Behoort u tot een kwetsbare doelgroep, dan verzoeken wij u om de kerkdiensten niet te bezoeken.
Na elke kerkdienst wordt de kerk grondig gereinigd zodat de volgende kerkdienst zo veilig mogelijk kan plaatsvinden.

Videoverbinding
Via Youtube zijn de diensten live te volgen. Ga hiervoor naar youtube.com en zoek hier op: Hervormde Gemeente Lopikerkapel en dan ziet u de livedienst. Door u te abonneren op het YouTube kanaal ontvang u een mail of melding als er een livedienst begint.

Ook blijft het mogelijk om de diensten via kerkomroep.nl te beluisteren.

Activiteiten
Informatie over de activiteiten die doorgaan is te lezen in De Bazuin of op deze website.

Wij hopen u zo voldoende te hebben geïnformeerd, als er nog vragen zijn kunt u een kerkenraadslid aanspreken of via scriba@hervormdlopikerkapel kunt u uw vragen stellen.

Als kerkenraad zien we ernaar uit u (weer) te mogen ontmoeten in de Erediensten en de activiteiten.